Združena akcija udruga onkoloških pacijenata u regiji središnje i istočne Europe

Združena akcija udruga onkoloških pacijenata u regiji središnje i istočne Europe

S obzirom na visoke brojeve oboljelih i umrlih od raka u regiji središnje i istočne Europe, te na poražavajuće podatke o dostupnosti onkoloških lijekova i inovativnih terapija, u čemu je Hrvatska na začelju u Europi, Koalicija udruga u zdravstvu organizira sastanak “Združena akcija udruga onkoloških pacijenata u regiji središnje i istočne Europe” u Opatiji od 22. do 24. lipnja 2017.

Na sastanak su pozvani predstavnici onkoloških pacijenata iz Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Hrvatske.

Tijekom sastanka predstavnika udruga onkoloških pacijenata organizirati ćemo radni ručak i susret predstavnika onkoloških pacijenata s članovima savjetodavnog odbora CEOC-IMPACT, radi razmjene iskustava i usklađenog djelovanja udruga pacijenata i stručnih medicinskih udruženja na smanjenju broja oboljelih i umrlih od raka u CEE regiji.

Osnovni ciljevi međunarodnog sastanka predstavnika onkoloških pacijenata iz CEE regije je međusobno upoznavanje, razmjena iskustava, identificiranje zajedničkih problema i mogućih zajedničkih međunarodnih akcija kako bi se na te probleme adekvatno odgovorilo, te razmjena najboljih zagovaračkih praksi u zemljama CEE regije.

Mjesto konferencije:
Hotel Milenij
Dvorana Milenij 1
Ulica Maršala Tita 109, Opatija

Prilog: