Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

U Hrvatskoj do sad nisu rađena istraživanja vezana uz radni status oboljelih osoba, niti je praćeno što se kasnije, kad završe tretmani, događa s tim osobama u smislu kvalitete njihova života i rada. Nije poznato u kojim ih je zanimanjima najviše i mogu li poslije zbog zdravstvenog stanja ostati na istim poslovima. Također, nije poznato što se događa s osobama koje su bile zaposlene na određeno vrijeme  pa nakon  što obole izgube posao. Kako bismo utvrdili utjecaj obolijevanja od malignih bolesti kod radno-aktivnih osoba na njihov radno-pravni i profesionalni status, te na njihov socioekonomski status, molimo Vas da ispunite upitnik kojeg možete pronaći ovdje. Ispunjavanje upitnika je dobrovoljno i anonimno, a rezultate koje ćemo dobiti iz analize odgovora svih ispitanika koji će ispuniti upitnik koristit ćemo za zagovaračke aktivnosti prava na rad osoba oboljelih od malignih bolesti.

Ako pristanete ispuniti upitnik, pomoći ćete nam dobiti jasnu sliku i razumjeti na koje sve načine obolijevanje od maligne bolesti utječe na kvalitetu Vašeg života i ostvarivanje prava na rad.

Link na upitnik

Podaci iz ovog upitnika bit će zaštićeni i dostupni samo autorima u svrhu obrade podataka. Autori upitnika su: Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same i prim. dr. Bojana Knežević, specijalistica medicina rada, KBC Zagreb.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem vremenu i trudu!