Poziv za sudjelovanje na projektu „Nisi sama-ideš s nama!“

Poziv za sudjelovanje na projektu „Nisi sama-ideš s nama!“

Udruga „Nismo same“ i zaklada SOLIDARNA pozivaju Vas na radionicu planiranja kampanje „Nisi sama-ideš s nama!“ koja će se održati 27. siječnja 2018. u Zagrebu u Velikoj dvorani Radničkog doma na petom katu, Trg Kralja Petra Krešimira IV 2, u trajanju od 10 do 14 sati. Radionicu će voditi Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade SOLIDARNA.

Zaklada SOLIDARNA je kroz natječaj „Drugotna na sav glas!“ s 3600 kuna financirala inicijativu za pokrivanje troškova odlaska na terapiju za žene oboljele od raka koju je pokrenula novinarka Ivana Kalogjera Brkić koja je u međuvremenu pokrenula i portal „Nismo same“ koji služi kao platforma za informiranje i pružanje podrške oboljelim ženama.

Kako bi se kvalitetno razvila kampanja „Nisi sama-ideš s nama!“, čiji je cilj pokrivanje troškova odlaska na terapiju žena oboljelih od malignih bolesti, Udruga „Nismo same“ dobila je dodatna sredstva od Zaklade Adris i Grada Zagreba.  Postigli smo i odličnu suradnju s osobljem Instituta za tumore, KBC-a Zagreb te Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Podloga razvoja kampanje prijevoza na terapiju ili s terapije žena oboljelih od malignih bolesti bila je mapiranje potreba žena oboljelih od malignih bolesti i u tu svrhu angažirana je istraživačica i kreirana je anketa  koja se provodi online i koja je još uvijek u tijeku.

Novac koji smo dobili dostatan je za prijevoz ograničenog broja žena (točan broj žena obuhvaćenih ovom uslugom ovisi i o tome tome koju ćemo cijenu usluge uspjeti dogovoriti s taksistima). Međutim, naš je cilj razviti projekt dugoročnog karaktera i prikupiti značajnija sredstva kako bi „Nisi sama–ideš s nama!“ postala nova socijalna usluga na raspolaganju svim građanima, a po uzoru na praksu koja već postoji u zapadnoeuropskim gradovima. Iz tog razloga planiramo dobrotvornu kampanju u zajednici u svrhu čega bi se pokrenuo Fond za troškove prijevoza u kojega bi se prikupljala sredstva za daljnji razvoj projekta.

Osim projekta „Nisi sama–ideš s nama!“ Udruga „Nismo same“ i Zaklada SOLIDARNA imaju plan razviti i specijalizirani volonterski program podrške ženama koje se liječe od raka u obavljanju kućanskih poslova i brizi za djecu i obitelj. U realizaciji tog projekta voljeli bismo postići suradnju s Volonterskim centrom Zagreb.

Ako mapiranje potreba ukaže i na druge potrebe, primjerice za relaksacijom, pravnim savjetovanjem, namjera im je uspostaviti partnerstva i s drugim lokalnim dionicima radi pokretanja specijaliziranih usluga ili uključivanja ciljane skupine u postojeće dostupne programe u zajednici.

Pozivamo Vas da se uključite i odazovete pozivu te svojim znanjem, iskustvom i idejama pripomognete u planiranju kampanje, kao i konkretnih koraka ove plemenite akcije za čiju je voditeljicu u ime Zaklade SOLIDARNA imenovana  Sanja Sarnavka, članica Zakladne uprave.

Svoj dolazak na radionicu potvrdite do ponedjeljka, 22. siječnja.

SOLIDARNA i Ivana Kalogjera Brkić

2018-01-18T08:22:14+00:00 18. siječnja 2018|Categories: Nisi sama-ideš s nama, Nismo same, Novosti, solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost|