Poziv za novinare: Svjetski dan borbe protiv raka

Poziv za novinare: Svjetski dan borbe protiv raka

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, Koalicija udruga u zdravstvu i udruga SVE za NJU, pozivaju vas na konferenciju za novinare koja će se održati 5. veljače 2018. (ponedjeljak) u 11:00 sati u Novinarskome domu HND-a (Velika dvorana), Perkovčeva 2.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka na konferenciji za novinare, stručnjaci i predstavnici udruga pacijenata,  upozorit će se na tzv. rijetke tumore od kojih je u Europskoj uniji oboljelo oko 4.3 milijuna osoba, a procjenjuje se da se na godinu otkrije više od 500.000 novih slučajeva rijetkih tumora. Prema populacijski baziranoj studiji  preživljenja kod odraslih osoba s rijetkim tumorima dokazano je da je relativno  petogodišnje preživljenje oboljelih od rijetkih tumora (47%)  gore od preživljenja oboljelih od uobičajenih vrsta tumora (65%).

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka na konferenciji za novinare sudjelovat će:

  • dr.sc. Sanja Pleština, KBC Zagreb, Klinika za plućne bolesti Jordanovac, Odjel za rijetke tumore toraksa
  • sc. Marija Gamulin, prim. dr. med., KBC Zagreb – Klinika za onkologiju
  • dr. sc. Snježana Tomić, KBC Split, Klinički zavod za patologiju, sudsku medicinu
  • Ljiljana Vukota, glavna tajnica udruge SVE za NJU
  • Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu

O svjetskom danu borbe protiv raka:

Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svake godine kako bi se podigla svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju i liječenju te skrbi za oboljele. U Hrvatskoj od raka na godinu umre 21.434 osoba, to jest svaki dan 38 osoba.

Predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu i voditelj Platforme Onkologija

Ivica Belina, prof. edukac. rehab.
mob: 099/3420-350

ivica.belina50@gmail.com

Prilog: Poziv za medije

2018-01-31T09:23:32+00:00 31. siječnja 2018|Categories: Koalicija udruga u zdravstvu, Konferencija, Mi možemo. Ja mogu., Novosti, SVE za NJU!|