Poziv na okrugli stol „Cijepljenje – činjenicama protiv mitova“

Poziv na okrugli stol „Cijepljenje – činjenicama protiv mitova“

Pozivamo Vas na sudjelovanje na okruglom stolu „Cijepljenje – činjenicama protiv mitova“, koji će se održati 20. 9. 2017. u Hrvatskom novinarskom društvu, Perkovčeva 2, od 10,00 do 12,00 sati.Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnik/ca Ministarstva zdravstva, predstavnik/ca Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, predstavnik/ca Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predstavnik/ca Ureda pravobraniteljice za djecu,  predstavnik/ca Ureda pučke pravobraniteljice,  predstavnik/ca Hrvatskog epidemiološkog društva, predstavnik/ca Hrvatskog društva za infektivne bolesti, predstavnik/ca Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju,  predstavnik/ca Hrvatskog društva za javno zdravstvo, predstavnik/ca Hrvatskog društva obiteljskih doktora.

Koalicija udruga u zdravstvu kao neovisni, neprofitni i nepolitički savez udruga pacijenata i udruga koje se bave promocijom zdravlja i prevencijom bolesti prepoznala je problem sve manjeg odaziva na redovita (obvezna) cijepljenja, kao i sve jaču kampanju protivnika cijepljenja, koja ima sve snažniji učinak na čitavo društvo i u svim njegovim segmentima izaziva sve snažniju polarizaciju ove teme.

Cijepljenje je  jedini učinkoviti način prevencije od zaraznih bolesti, te nam je namjera pokrenuti afimartivnu kampanju za promicanje cijepljenja, te informirati javnost o činjenicama o cijepljenju temeljenim na medicinskim dokazima.

Nadamo se da ćete temu okruglog stola smatrati zanimljivom, te nam se pridružiti i svojim stručnim znanjima i kompetencijama pridonijeti kvalitatnoj raspravi.

Molimo vas za potvrdu sudjelovanja do srijede, 19. rujna 2017. u 12,00h: ivica.belina50@gmail.com ili na kuz@kuz.hr.

Predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu

Ivica Belina, prof. edu. rehab.
mob: 099/3420-350
www.kuz.hr

2017-09-22T13:06:03+00:00 15. rujna 2017|Categories: Cijepljenje, Novosti|