Poziv na obilježavanje tjedna svijesti o bolesti Hidradenitis suppurativa

Poziv na obilježavanje tjedna svijesti o bolesti Hidradenitis suppurativa

Koalicija udruga u zdravstvu poziva vas na obilježavanje Svjetskog tjedna svijesti o bolesti Hidradenitis suppurativa koje će se održava od 5.-11. lipnja.

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom obilježavanja Tjedna svijesti o dermatološkoj bolesti Hidradenitis suppurativa (HS) u utorak 6. lipnja 2017. od 14 do 16 sati, Medijateka Francuskog instituta, Ulica Petra Preradovića 5, 10 000 Zagreb.

Govornici na konferenciji:

  • Predstavnik Ministarstva zdravstva
  • prof.dr.sc. Mirna Šitum, prim., dr. med., Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i Predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva
  • prof.dr.sc. Zrinka Bukvić Mokos, dr.med., specijalistica dermatovenerologije Klinike za dermatovenerologiju, KBC Zagreb
  • Zlatica Jukić, dr.med., specijalistica dermatovenerologije, Zavod za dermatologiju i venerologiju, KBC Osijek
  • Ljiljana Grgić, HS pacijentica
  • Miroslav Kaić, HS pacijent

Nakon konferencije, pridružite nam se u 16:30 sati na Cvjetnom trgu ispred Medijateke Francuskog instituta i sudjelujete u stvaranju umjetničkog dijela posvećenom podizanju svijesti o ovoj teškoj dermatološkoj bolesti.

HS pacijenti i svi okupljeni će u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Zagreb, bušenjem balona ispunjenih bojom i postavljenih na platnu s vidljivom siluetom čovjeka, pokušati na inovativan način stvoriti umjetničko djelo koje obilježava ovu bolest, s ciljem javnog prikaza hidradenitis suppurative i o tome kako se manifestira.

Cilj tjedna svijesti o HS-u je jačanje opće svijesti o HS-u i motiviranje bolesnika da progovore o bolesti i teškoćama s kojima se svakodnevno susreću.

Budite i Vi oni koji doprinosite našem cilju, učinimo medijski “dostupnu“ informaciju o osobama s HS-om koja je poprilično nedostupna, a tako važna za kvalitetu njihova života.

Hidradenitis suppurativa (HS) je teško dermatološko oboljenje, koje ima značajan negativan utjecaj na život HS bolesnika i njihovih bližnjih. U blagim slučajevima HS-a na mjestima upale, poput pazuha i prepona, ispod dojki, na stražnjici te na unutarnjoj strani bedara, mogu se pojaviti male kvržice, miteseri ili nekoliko cista, dok bolesnici s mnogo težim oblicima bolesti imaju stalno prisutne višestruke apscese (čvoriće ispunjene gnojnim sadržajem), koji se ponavljaju i ponekad ispuštaju tekućinu neugodna mirisa. HS nije zarazna bolest, niti je prouzročen infekcijom ili, što zna biti česta zabluda, lošom higijenom oboljelih osoba. Radi izrazite boli i neugodna mirisa prilikom pucanja apscesa, bolesnici nisu u stanju normalno funkcionirati niti obavljati svakodnevne poslove. Za više informacija o bolesti i njenom utjecaju na oboljele, posjetite www.hsonline.com.hr

Podržite nas i popratite i na društvenim mrežama – postavite oznaku #hsawareness

Unaprijed hvala u ime svih osoba oboljelih od HS-a, na odazivu i doprinosu u medijskoj pozornosti.

Obilježavanje tjedna svijesti o HS-u održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb.

2017-06-02T23:17:32+00:00 2. lipnja 2017|Categories: Hidradenitis suppurativa, Koalicija udruga u zdravstvu, Novosti, Tiskovna konferencija|