POZIV NA JAVNOZDRAVSTVENU AKCIJU NA BUNDEKU 27. svibnja 2017. od 10 do 13 sati

POZIV NA JAVNOZDRAVSTVENU AKCIJU NA BUNDEKU 27. svibnja 2017. od 10 do 13 sati

Udruga SVE za NJU zajedno s Gradom Zagrebom uz sudjelovanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ organizira javnozdravstvenu akciju s ciljem promicanja primarne i sekundarne prevencije. U subotu 27. svibnja od 10 do 13 sati građani će se moći informirati o zdravim načinima života te ulozi pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i oporavku od bolesti.

Svoje programe predstavit će Hrvatski zavod za javno zdravstvo i NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, te različite sportske udruge s područja Grada i udruge pacijenata, a građani će prigodno moći izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi, uključiti se u edukativnu šetnju Stazom zdravlja te u različite sportsko-rekreativne sadržaje.

Javno zdravstvena akcija na Bundeku je nastavak Projekta Mi možemo. Ja mogu. koji je Udruga SVE za NJU pokrenula 2016. s partnerima Koalicijom udruga u zdravstvu, Hrvatskom poštom, Udrugom studenata medicine CroMSIC i tvrtkom Roche. Ovaj put naglasak je na porukama Ja mogu. Građani će se moći uključiti u akciju fotografiranjem s porukom po svom izboru i slanjem besplatne erazglednice sa svojom fotografijom. Razglednica u fizičkom obliku bit će dostavljena poštom izabranom primatelju s adresom u Hrvatskoj.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na Bundeku i po svom izboru uključe u aktivnosti koje su predviđene programom.